Det finns tillfällen när man är riktigt sugen på en smörgås eller när man bara måste äta något snabbt. För dessa tillfällen har jag ett gott grovt LCHF-bröd som jag bakar och fryser in i tunna skivor. De senaste veckorna har jag experimenterat i köket för att ta fram ett gott ljust bröd för dessa tillfällen. Efter torsdagens lyckade bak i nya brödformen av silikon kan jag nu dela med mig av receptet.
Till ett normalstort bröd använde jag:
4 dl mandelmjöl
4 msk kruskakli
4 msk sesamfrön
2 msk fiberhusk
2 msk pofiber
1 msk bakpulver
0.5 tsk salt
6 ägg
2 dl vispgrädde
0.75 kokosolja
Sätt ugnen på 200 grader. Mixa sesamfrön och kruskakli till mjöl. Blanda alla torra ingredienser. Vispa ägg till skum och blanda med de torra ingredienserna. Värm kokosoljan till rinnande konsistens några sekunder i mikrovågsugnen. Tillsätt kokosolja och vispgrädde. Häll i en brödform. Om du inte har en silikonform klär du formen med bakplåtspapper. Grädda i 40-45 minuter.
Det går också bra att hälla smeten i en ugnform. Minska då tiden i ugnen till 30-35 minuter. Halverar du receptet blir tiden i ugnen istället 20 minuter.