Mina barn tycker det är roligt att laga mat och kommer ofta med förslag på vad vi ska äta till middag och följer gärna med och handlar. Regeln är att om man följer med och storhandlar får man bestämma minst två middagar i veckan som kommer. Men ännu roligare än att laga mat är att baka. I fredags morse blev jag väckt av mellantjejen med orden: ”- Mamma, du har lovat att vi ska baka hallongrottor i sommar! Jag tycker vi gör det nu.”
Sagt och gjort. Vi provade oss fram för att hitta ett recept som passade våra smaker. Vi kombinerade mandelmjöl och kokosmjöl. Kokosmjölet sänker kolhydrathalten, ger en naturlig sötma och ger stadga till kakorna. Vi var lite försiktiga med mängden Stevia strö, men generösa med vaniljpulvret.
Till 16 hallongrottor använde vi:
2 dl mandelmjöl
0.5 dl kokosmjöl
0.5 dl Stevia strö (ICA)
1 tsk vaniljpulver
1 tsk bakpulver
75 gram smör
16 frysta hallon
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla torra ingredienser och tillsätt sedan smöret i små fyrkanter. Arbeta ihop degen. Använd gärna matberedare. Tryck ut degen i små formar av silikon och placera ett hallon i varje form. Grädda i 10 minuter, ta ut plåten och låt hallongrottorna svalna i sina formar.
Resultatet blev verkligen lyckat. De här kakorna kommer jag att baka många gånger!
Vilka fina och smarriga! Älskar hallongrttor 🙂
testade dem idag, men hade i sockerfri sylt istället. dem blev jättegoda, men mina blev jättemörka jämfört med dina…..hur får du dem så släta och ljusa?