Det finns tillfällen när man behöver kunna laga middag på fem minuter. Går man som vi gör hemma hos oss på LCHF eller GI är en smörgås eller ens yoghurt och musli inte ett alternativ.
Men det finns riktigt bra alternativ till smörgåsen. Vakumförpackad skivad rökt lax har lång hållbarhet och är bra att ha hemma. Servera den med tärnad avocado och limeaioli. Pressa lite citron över laxen och avocadon. Strö till sist lite flingsalt på avocadon och några drag med pepparkvarnen och det är klart. Hemlagad aioli är att föredra, men även Erik Lallerstedts duger bra när det är ont om tid.
Råkar du ha ett vitt Alsacevin på kylning passar det alldeles utmärkt till.
Det enklaste sättet att tärna en avocado är att halvera den med en vass kniv, slå kniven i kärnan och vrid till så att den lossnar, skär skåror i avocadoköttet medan det fortfarande är kvar i skalet och sen är det bara att lossa det lite försiktigt med en sked.
Pingback: Sallad med avokado och halloumi | Yrväderstankar